Caută

Muzeul Regiunii Porțile de Fier - filiala Orșova

O atracție mult mai recentă a orașului este filiala Muzeului Regiunii „Porțile de Fier”, care s-a deschis în luna decembrie a anului 2017.


Muzeul cuprinde 3 secțiuni, specifice zonei: științele naturii, istorie-arheologie și etnografie. Colecțiile regăsite aici ilustrează întreaga poveste a locului, de la cetatea romană Dierna și viața turcilor de pe insula Ada Kaleh la Orșova Veche și complexul Hidroenergetic de la Porțile de Fier I, împreună cu frumusețile Parcului Natural cu același nume.


Importanța muzeului este una deosebită, deoarece amintește de sacrificiul locuitorilor din așezările care au fost înghițite de ape pentru a da naștere unui edificiu industrial care aduce beneficii economiei României.


Pe lângă păstrarea amintirii acestui episod din istoria recentă a țării, muzeul le mai oferă turiștilor informații despre fauna și flora acestei zone cu climat mediteranean.


A sosit momentul să părăsim orașul și să ne îndreptăm spre obiectivele de pe Clisura Dunării, însă înainte de a lua cursul apei, în următoarea noastră postare vom face o scurtă oprire în localitatea Eșelnița.


Sursă fotografie: muzeulportilordefier.patrimoniu.ro34 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Orșova nouă